ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2007
ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟΝ ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ

«Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη»
   
Εκατοντάδες ορθόδοξοι χριστιανοί από διάφορα μέρη της Κύπρου εόρτασαν τα Χριστούγεννα στον Ιερό Ναόν Οσίας Ξένης όπου ιερούργησε ο αιδεσιμότατος π. Μιχαήλ Ιωάννου με τον ιεροδιάκονον Ιερεμία Μελετίου. Η ολονύκτιος ακολουθία άρχισε στις 9.00 το βράδυ της παραμονής και τελείωσε γύρω στις 3.30 το πρωί. Ο ευμεγέθης ναός, ήταν πραγματικά υπερπλήρης από πιστούς. Περισσότεροι από Δέκα καλλίφωνοι ιεροψάλτες ανέβαζαν νοερά τους πιστούς  στα ουράνια ψάλλοντας έντεχνα τους υπέροχους ύμνους των Χριστουγέννων.                                                                                                       
 Το κυριότερο μήνυμα των Χριστουγέννων, εξέρχεται μέσα από τον ύμνο `` Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί γης ειρήνη``. Ο ύψιστος Θεός έγινε άνθρωπος και εγεννήθη από την Παρθένον, μέσα σε ένα ταπεινό σπήλαιο για να ενώσει τον άνθρωπον με τον Θεό . Όταν ο άνθρωπος ειρηνεύσει με τον Θεό, τότε είναι ειρηνικός με τους συνανθρώπους του και η κοινωνική του σχέση με την εκκλησίαν είναι ειρηνική. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή οι άνθρωποι δεν είναι σε ειρήνη με τον Θεό, τότε γίνονται ασεβείς προς τους νόμους του και η φαυλότης του βίου τους, τους κάνει πολεμικούς, αναιδείς και αυθάδεις, με αποτέλεσμα η ειρηνική  κοινωνική τους σχέση με την εκκλησίαν, να διακόπτεται ως φυσικόν επακόλουθον της ελλείψεως  ειρήνης με τον Θεόν. Αγωνίζονται με δόλιο  τρόπο να περάσουν το θέλημα τους παρακάμπτοντας  θεσμούς και διαδικασίες. Οι θεσμοί και οι διαδικασίες σκοπό έχουν να αναδεικνύεται η αριστοκρατία, ενώ η παράκαμψή τους αναδεικνύει την αναξιοκρατία. Οι  ανάξιοι που εισέρχονται εις τον Ιερό κλήρο είναι αθεόφοβοι ασεβείς και αδίστακτοι. Για να επικρατήσουν και να επιβληθούν, προβαίνουν σε αφορισμούς ευσεβών χριστιανών και καθαιρέσεις ορθοδόξων κληρικών οι οποίοι προτιμούν την ειρήνη με τον Θεόν, εμμένοντας στον νόμο του, παρά να υποκύψουν και να προσκυνήσουν ανάξιους και πολεμοχαρείς επισκόπους οι οποίοι, μη έχοντες ειρήνη με τον Θεό, δεν μπορούν να δώσουν ειρήνη στην εκκλησία καθώς ``ου λάβεις παρά του μη έχοντος;`` Για να δώσεις κάτι, πρέπει πρώτα να το έχεις. Όταν δεν το έχεις, τι θα δώσεις;
Τελευταίως, κάποιοι φαυλόβιοι, με ``βαθειά θλίψιν`` και με ``πολλήν οδύνην``, ενημερώνουν τους πιστούς, για καθαιρέσεις κληρικών της εκκλησίας Γ.Ο.Χ. Κύπρου, από κάποιους εκπεσόντες Ελλαδίτες Επισκόπους και κάποιους παραρανόμως νεοχειροτονιθέντες  οι οποίοι χειροτονήθησαν πάνω στα αίματα. Οι άνθρωποι αυτοί, ό,τι έχουν μέσα τους, αυτό δίνουν. Οι ενέργειές τους, είναι ανάλογες του ήθους τους.
Στην εκκλησίαν ουδεμία πράξη είναι  έγκυρη αν πρώτα δεν είναι σύμφωνη με την κανονική τάξη  και     «επικυρωθεί» από την συνείδηση του πιστού και ευσεβούς λαού. Οι ευσεβείς και ορθόδοξοι χριστιανοί της Κύπρου με την μαζική τους παρουσία τους στην εκκλησία της Οσίας Ξένης στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εκπεσόντες στους αναξίους και στους παρανόμους επισκόπους -οι οποίοι δεν έχουν σχεδόν καθόλου ποίμνιον- ότι οι καθαιρέσεις που επέβαλαν, δεν εγγίζουν καθόλου τους γνησίους ποιμένες τους αλλά επιστρέφουν στας κεφαλάς των.
Η ενότητα της εκκλησίας είναι το δόγμα των δογμάτων και είναι επακόλουθον της ειρήνης των πιστών με τον Θεόν. Οι μη έχοντες ειρήνην με τον Θεό λόγω της φαυλότητος του βίου τους, αυτοαποσχίζονται με τις ενέργειές τους και ενώνονται με τον διάβολον. Στώμεν καλώς.        

Εν Λεμεσώ, Κύπρου

Σάββας Καλιφόμματος
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
@ ΓΟΕΕ 2007