ΕΠΙ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ἐκδίδεαι ἀπό τό Κέντρο Γνησίας Ὀρθοδόξου Ἱεραποστολῆς ἡ Ἁγία Αἰκατερίνη,

(Διεύθυνσις: Στρογγύλη 194.00 Κορωπί Τ.Θ. 54. Τηλ. 210 60 20 176)

Ὑπεύθυνος: Μητροπολίτης Μεσογαίας καί Λαυρεωτικῆς Κήρυκος
Ιερεύς Μιχαήλ Ιωάννου
Πιπίνου 13
Μέσα Γειτονιά
4002    Λεμεσός


Δεκέμβριος 2007 (Π.Η.)


Προς
(την φερόμενη, ούτως αυτοκαλούμενη)
Ιερά Σύνοδο Γ.Ο.Χ. Ελλάδος
Προεδρευόμενης υπό (του φερόμενου, ούτος αυτοκαλούμενου)
«Αρχιεπισκόπου» Νικόλαου
Μπότσαρη 8
Περιστέρι
ΑΘΗΝΑΙ

ΘΕΜΑ:
Ανοικτή Απάντηση
στην «Πράξη –Απόφαση» 3283/28-11-2007 Π.Η.
του «Δικαστηρίου»


Έλαβα την ως άνω «πράξη - απόφαση» του ψευδοδικαστηρίου σας που αφορά την ελαχιστότητα μου και δι΄ ευχών των Αγίων Πατέρων και με την Χάρη του Χριστού μας σας απαντώ ανοικτά.

Υιοθετώ και επαναλαμβάνω με την παρούσα όλα όσα σας είχα αναφέρει με την ανοικτή επιστολή μου ημερομηνίας 14/8/2007 (Π.Η.), τα οποία ουδόλως σας απασχόλησαν αλλά ούτε και σας προβλημάτισαν.  Δεν ανέμενα φυσικά να σας απασχολήσουν αφού γνώριζα  εκ των προτέρων ότι απευθυνόμουν εις ώτα μη ακουόντων.

Η ψευδοαπόφαση την οποία μου αποστείλατε αποτελεί βέβαια τον ακρογωνιαίο λίθο της προσπάθειας σας να διαλύσετε και να καταστρέψετε την Εκκλησία του Χριστού εις Κύπρο, η οποία έχει αρχίσει από καιρού, με τις παράνομες και αντικαταστατικές χειροτονίες των Σεβαστιανού και Λαζάρου, αποστέλλοντας τους ως εγκάθετους στην Μαρτυρική Νήσο, για να υλοποιήσουν τα σατανικά και αλλότρια σχέδια του οικουμενισμού, τα οποία εξυπηρετείτε.

Και μη έχοντας τι να μου καταλογίσετε και πως να πολεμήσετε την Εκκλησία του Χριστού και το ευλαβέστατο ποίμνιο, πλάσατε εικονικές και ανήκουστες κατηγορίες, ίσως έτσι δυνηθείτε να με «δικάσετε».  Η «ποινή» φυσικά ήταν προαποφασισμένη και όπως γίνεται πάντοτε στις περιπτώσεις παρανόμων ψευδοδικαστηρίων, το μόνο που απομένει για να επιβληθεί είναι μια πλαστή κατηγορία.  Και τούτη όμως δεν θα ήταν δύσκολο να προκύψει απο τα πρόσωπα που σας πλαισιώνουν και σας περιστοιχίζουν, αφου είναι ικανά να ξεπουλήσουν ακόμα και την «πίστη» τους για μερικές μόνο δεκάδες «δηνάρια».  Αυτοί ήταν οι σύγχρονοι  «Ιούδες» και εσείς οι «΄Αννας» και «Καϊάφας».

Αποδώσατε κατηγορίες και χαρακτηρίσατε «αντικανονικές πράξεις» τις ενέργειες μου να περισώσω, μαζί με τους άλλους Κύπριους Ιερείς, την αυτοκέφαλο Εκκλησία του Χριστού εις Κύπρον από τις επιβουλές σας.  Γιατί;  Γιατί συμμετείχα ενεργά στην διενέργεια εκλογής για την ανάδειξη Επισκόπου εις Κύπρο, όπως προνοεί και ορίζει τόσο το καταστατικό της αυτοκέφαλου μας Εκκλησίας όσο και η εκκλησιαστική  παράδοση αιώνων.   Και γιατί συνήψα εκκλησιαστική κοινωνία μετά του Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Κυρήκου, του μόνου ίσως ορθοτομούντος επισκόπου εν Ελλάδι ο οποίος ενέσκηψε ευσπλαχνικώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική μας Εκκλησία και δίνει το άπαν των δυνάμεων του για την ορθή και καταστατική πλήρωση του χηρεύοντος επισκοπικού θρόνου της Μητροπόλεως Κιτίου.

Αντιστρέψατε κάθε χριστιανική και Εκκλησιαστική λογική, μετατρέποντας την αλήθεια σε ψεύδος, την ορθοτομία σε παρανομία, τις κανονικές πράξεις σε αντικανονικές, τον εκκλησιαστικό ζήλο και σπουδή για την εφαρμογή και πίστη τήρηση της τάξης σε ενέργειες εναντίων την ευταξίας και πολλά άλλα.  Όπως ακριβώς οι Ιουδαίοι «καταδίκασαν»τον Χριστό μας εις θάνατον γιατί απεκάλεσε Τον Εαυτό Του Υιό του Θεού ούτω και υμείς θεωρήσατε την αλήθεια ως ψεύδος και την εφαρμογή των διατεταγμένων κανόνων και παραδόσεων της Εκκλησίας ως αντικανονική ενέργεια.

Για ένα να είστε βέβαιοι. Ο λαός της Κύπρου δεν λησμονεί Όπως ενθυμείται και μέμφεται το προδοτικό πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή του 1974 έτσι θα ενθυμείται και εσάς. Υπήρξατε προδότες, ως τέτοιοι θα παραμείνετε στην Ιστορία και  ως τέτοιοι θα μνημονεύεστε. Γιατί ήταν παρόντες οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού, όταν εσείς οι ίδιοι τους καλέσατε στον Ναό των Αγίων Αναργύρων Λάρνακος και τους ανακοινώσατε ότι τάχα θα μελετούσατε διεξοδικότερα το προσχέδιο της διαδικασίας εκλογής ( στο οποίο οι Κύπριοι είχαν ήδη συμφωνήσει) για την ανάδειξη επισκόπου. Αντί τούτου λίγες μέρες μετά αποστείλατε ως εγκάθετο τον Λάζαρο τον οποίο στην συνέχεια χειροτονήσατε επίσκοπο μετά του Σεβαστιανού χωρίς καμία διαδικασία εκλογής!

 Διαφανεί όμως εκ των προτέρων το αποτέλεσμα και η προδοσία που θα διαπράττατε εναντίων της εκκλησίας της Κύπρου, αφού στην συνεδρίαση της Λαρνακος  ήταν εξόφθαλμο ότι τις αποφάσεις δεν ελάμβαναν και λαμβάνουν οι έχοντες δικαίωμα ψήφου στην «Σύνοδο» σας, αλλά τα γεννήματα εχηδνών, οι «κουμπαράδες» του Σεβαστιανού, Μάξιμος και Κατσουρας. Ευτράπελο και θλιβερό συνάμα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ποιμνίου της εκκλησίας της Κύπρου θεωρεί, για τους πιο πάνω και πολλούς άλλου λόγους, εσάς τους ιδίους ως αυτουργούς των όσων εναντίων μου καταλογίζετε. ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ-ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ.

Προσεύχομαι και θα συνεχίσω να προσεύχομαι τόσο η ελαχιστότης μου όσο και το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησία του Χριστού εις Κύπρον, όπως ο Κύριος Ευσπλαχνισθεί τις ψυχές σας και σας φωτίσει να αντιληφθείτε τα ολισθήματα σας, καθ΄ ότι η περίπτωση σας αποτελεί «επείγον περιστατικό».  Εάν εν τούτοις παραμείνετε στις ατραπούς που ακολουθείται ας ελεηθεί ο Κύριος τις ψυχές σας.

Ο ελαχίστως των Πρεσβυτέρων
Ιερεύς Μιχαήλ Ιωάννου

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
@ ΓΟΕΕ 2007